Peeters Veiligheid en Arbo Opleidingen

Eendaagse Vorkheftruck/Reachtruck

Eendaagse Vorkheftruck/Reachtruck

De ééndaagse veiligheidstrainingen zijn speciaal bedoeld voor bedieners van gemotoriseerde hijs, hef, of transportvoertuigen.

Na het volgen van deze opleiding is de cursist op de hoogte van de Arboregels en de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf met betrekking tot de persoonlijke verantwoordelijkheden en de gebruikte interne transportmiddelen, en kan deze toepassen in de praktijk.

De cursus voor interne transportmiddelen kent een ééndaagse variant en een meerdaagse opleiding (beide afhankelijk van kennis en kunde), die de deelnemers voldoende gelegenheid biedt om zowel enige theoretische achtergrondkennis op te doen (bijvoorbeeld met betrekking tot controle naar staat van onderhoud), als praktische instructie te krijgen om veilig en schadevrij te leren rijden.

Bent u opzoek naar een herhalingscursus? Klik hier voor de herhalingscursus

De cursus bestaat uit:

Naam cursus Veiligheidstraining: Vorkheftruck/Reachtruck (1dag)
Niveau VMBO kader
Lengte/Duur training 2 dagdelen
Doelstelling Leren veilig werken met een vorkheftruck/reachtruck
Studiebelasting 8 uur
Examen(s) De toets bestaat uit een theoretisch gedeelte met meerkeuze vragen
Studiemateriaal Leermiddelen Vorkheftruck/reachtruck (lesboek)
Kwalificaties behaald Certificaat 
Toelatingseisen Minimumleeftijd 16 jaar én de cursist moet beschikken over een redelijke mate van rij- en bedieningsvaardigheden. *
Inhoud In de ochtendsessie wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen, interne verkeersregels.

In de middagsessie wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf.

Benodigdheden Volledig ingevuld inschrijfformulier of deelnameformulier

* Voldoet de werknemer niet aan deze twee eisen is het noodzakelijk het opleidingstraject uit te breiden met een extra praktische vaardigheidstraining (zie meerdaagse cursus).

Bijzonderheden:

Indirect voldoet zowel werkgever als werknemer door middel van deze veiligheidstraining aan de voorschriften van zowel de Arbowet (Artikel 8) als het Arbobesluit (Artikel 7.17c).
Daarnaast is de theorie en praktische veiligheidsinstructies geheel afgestemd op de situatie binnen het bedrijf en de voorschriften zoals deze zijn vastgesteld door de Inspectie Sociale zaken en Werkgelegenheid (SzW). Alle opleidingen/trainingen van Pevaro voldoen aan de Arbeids-omstandighedenregeling (Paragraaf 1.2 “Algemene bepalingen over opleidingen”).

Vraag vrijblijvend een offerte aan via: info@pevaro.nl of neem contact met ons op